15:24 گرينويچ - جمعه 04 ژوئيه 2008 - 14 تیر 1387 - بی بی سی

تایید مشروط شریعت توسط ارشدترین قاضی انگلستان

لرد فیلیپس، ارشدترین قاضی انگلستان، می گوید از بخش هایی از قوانین اسلامی یا شریعت می توان درکشور استفاده کرد مشروط بر این که با قوانین موجود تناقض نداشته باشد.

لرد فیلیپس که در مرکز اسلامی شرق لندن سخنرانی می کرد گفت در صورت موافقت طرفین، می توان از شریعت و سایر قوانین مذهبی، برای میانجیگری در اختلافات استفاده کرد.

ولی لرد فیلیپس بر این نکته تاکید کرد که هرگونه مجازاتی باید منطبق با قوانین انگلستان باشد و اجازه اجرای مجازات های بدنی مانند شلاق زدن، قطع عضو و سنگسار داده نخواهد شد.

ارشدترین قاضی انگلستان گفت تا آنجایی که به قانون مربوط می شود کسانی که در این کشور زندگی می کنند باید تابع قوانین انگستان و ویلز باشند و دادگاه های انگلستان و ویلز، صلاحیت قانونی رسیدگی به دعاوی و پرونده های مرتبط با آنان را دارد.

در اوایل سال جاری میلادی، اظهارات مشابهی توسط روان ویلیامز، اسقف اعظم کانتربری که بالاترین مقام کلیسای اسقفی انگلستان است، موجب مجادله بحث انگیزی شد که منجر به درخواست هایی برای برکناری وی شد.

برداشت اشتباه

دکتر ویلیامز در ماه فوریه گذشته گفته بود که در ارتباط با مسائلی مانند قوانین ازدواج، مقررات مربوط به میانجیگری و حل اختلافات قوانین شریعت می توانند نقشی داشته باشند.

لرد فیلیپس گفت برداشت غلطی از اظهارات اسقف اعظم کانتربری شده است.

لرد فیلیپس گفت این اظهارات که در چارچوب مسائلی مانند اختلافات خانوادگی می توان به قوانین اسلامی استناد کرد اظهارات رادیکالی نیست و سیستم قضایی بریتانیا هم اکنون تا حد زیادی در این راه پیش رفته است.

لرد فیلیپس گفت خارجیانی که در این کشور زندگی می کنند می توانند توافق کنند که در مورد قراردادهایی که با یکدیگر می بندند، به جای قوانین انگلستان، به قوانین دیگری استناد شود.

یکی از اعضای شورای مسلمانان بریتانیا به بی بی سی گفت قوانین اسلامی اکنون تنها درباره مسائل مدنی به کار می رود و اینطور نیست که این قوانین به موازات قوانین بریتانیا اجرا می شود ومی تواند حقوق عرفی( قوانین غیرمدون) انگلستان را تحت الشعاع قرار دهد.